Indicadors bà sics del mercat de treball del Voltreganès senyalen que hi ha un inici de recuperació econòmica a nivell local
Milloren les dades d'ocupabilitat a Sant Hipòlit de Voltregà i Les Masies de Voltregà
A través de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona, la Comunitat de Municipis del Voltreganès ha rebut l’estudi que analitza els indicadors bàsics del mercat de treball, edició 2015, en relació a dades del passat any 2014.
L’estudi afirma, un any més, que l’economia Voltreganesa genera un nombre de llocs de treball al seu territori que serien més que suficients per a ocupar la totalitat de la seva força de treball potencial, en el cas hipotètic que tota ella estigués laboralment disponible.
La quantitat d'empreses domiciliades al Voltreganès ha augmentat, tot registrant una taxa de variació interanual (2013-2014) positiva, del +2,5%, la qual és superior a la mitjana provincial, i similar a la comarcal. Això suposa una inversió de la tendència a la destrucció d’empreses que s’observava al territori fins a l’any anterior. Aquest principi de recuperació del creixement del teixit empresarial al Voltreganès ha suposat un nou i més intens increment del nombre de llocs de treball localitzats al territori*, i també una disminució del nombre de voltreganesos i voltreganeses en situació de desocupació. La taxa d’atur mitjana al Voltreganès se situava l’any 2014 en el 13,1%, un nivell inferior tant a la mitjana provincial, com al promig comarcal.
Aquestes tendències marquen un signe ben diferent al que mostraven fins ara les dades per al Voltreganès. La interrupció de la tendència al creixement de la desocupació en el territori i la intensa reversió de la mateixa, durant aquest darrer exercici, sembla indicar l’inici de la recuperació econòmica al Voltreganès, fet que també es veu reflectit en la continuïtat de l’evolució positiva del nombre de llocs de treball localitzats i en el creixement del nombre d’empreses.
Malgrat això, continua essent necessari mantenir de les activitats d’assessorament, orientació i provisió d’informació que es duen a terme des del servei local d’ocupació, per donar suport als col·lectius més afectats, així com acompanyar i facilitar aquest incipient procés de recuperació. L’estudi apunta que amb aquesta nova conjuntura és possible que les activitats que es duen a terme puguin tenir una major eficàcia a l’hora de reinserir laboralment els aturats i aturades del territori.
*En termes de mercat laboral, entre 2013 i 2014, el territori ha vist augmentar novament el seu nombre de llocs de treball localitzats. La taxa conjunta de variació de l'afiliació a la Seguretat social a Les Masies i Sant Hipòlit ha estat d’un +3,8% (que es tradueix un augment de 177 llocs de treball, en mitjana anual), la qual suposa una acceleració del ritme de creixement respecte el +1,6% registrat al 2012-2013. Aquest increment de llocs de treball al territori s’ha concentrat als sectors de l’Agricultura (que ha augmentat un +5,3%) i Serveis (+5%).
Per a més informació podeu consultar els documents adjunts a la notícia.