L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) presenta la Guia de Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys) en una sessió dirigida a professionals d'equips de pediatria de l'atenció primària de salut i hospitals, responsables de llars d'infants i tècnics de salut municipal.
Aquesta sessió, organitzada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, té per objectiu presentar l’actualització i consens de les recomanacions d’alimentació saludable per a nadons i infants petits (de 0 a 3 anys).
Reflexionar sobre la importància dels àpats i de l’entorn familiar en la promoció de la salut i la prevenció de malalties.
La presentació tindrà lloc el dia 27 d’octubre (dijous) a la sala d’actes del Palau Firal de Manresa. S’ofereixen, per facilitar el màxim l’assistència, dues opcions d’horaris:
Les inscripcions es poden fer a: https://goo.gl/forms/P3i2FcCU065g1XsL2
Data límit per inscriure’s: divendres 21 d’octubre
Durada: 1,5h
Programa:
- Antecedents (NAOS –PAAS –PReME)
- Nous enfocaments
o Calendari d’incorporació de nous aliments, textures, quantitats.
o Acompanyar els àpats dels infants. Família i escola. L’àpat com a espai de comunicació i educació
- Reforç d’aspectes clau
o Alletament matern
o Control de la ingesta de proteïna
o Postres làcties, sucs, galetes, cereals d’esmorzar, etc.
- Preguntes, intervencions i intercanvi d’opinions i experiències
Docents: Gemma Salvador. Maria Manera. Maria Blanquer. Dietistes-Nutricionistes. Agència de Salut Pública de Catalunya.