Els ajuntaments de les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, desenvolupen conjuntament el Pla Educatiu d'Entorn, concedit pel departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
Vam ser els quarts municipis de la comarca d'Osona, després de Vic, Manlleu i Roda de Ter en implantar un Pla Educatiu d'Entorn com a proposta de cooperació educativa, dissenyat amb la voluntat d'aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat, amb una atenció especial als més vulnerables, i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, el respecte i valor de la diferència en un marc de valors i elements compartits.
El departament d'educació de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments van elaborar un conveni de col·laboració. Hi participen tots els centres educatius del territori del Voltreganès, AFA, entitats esportives i culturals i els ajuntaments.
L'objectiu estratègic és donar continuïtat i coherència educativa entre l'educació formal, la no formal i la informal, amb el benentès que l'èxit educatiu té a veure amb la continuïtat de les diferents actuacions que reben els infants i joves.
El pla Educatiu d'entorn del Voltreganès va molt més enllà del projecte d'estudi assistit que s'està realitzant en els darrers anys. És en aquest context que recollim doncs tota aquesta activitat comunitària que és ja es desenvolupa i que creiem que cal destacar.
El dia 22 de març se celebra el DIA MUNDIAL DE L'AIGUA i per aquest motiu avui, els alumnes de I5 de l'Escola Voltregà han pogut gaudir d'un contacontes amb la temàtica de l'aigua i la biodiversitat: El senyor Riu.
Avui s'ha dut a terme l'acte de cloenda de les Matinals d'Art als jardins del Despujol, l'acte ha comptat amb els parlaments de l'Alcaldessa de les Masies de Voltregà, Verònica Ruiz i el Regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, Miquel Viladelbosch, seguidament la Mar Colomer i l'Anna Benet com a professorat de l'Escola de Pintura i Ceràmica Joan Jutglar de les Masies de Voltregà, han posat en valor el treball creatiu i col·lectiu que ha suposat per a alumnat aquest projecte artístic.
Demanem consciència a l’hora d’aparcar els vehicles. Evitem estacionar en zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda a sobre de les voreres o passos de vianants i parades de bus.
Respectar aquests espais és respectar els nostres veïns i facilitar la mobilitat de tothom. El civisme ens beneficia a tots.
Gràcies per la vostra col·laboració!