Un espectacle multidisciplinar basada en una llegenda sobre els orígens del municipi del Voltreganès que integra foc, música, dansa i teatre. La representació del Drac que Vol Tragar, es realitza cada any i dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Hipòlit de Voltregà, consisteix en narrar la llegenda a trabés de balls i comparses, que estan integrades pel bestiari popular creat exclusivament per a la teatralització de la llegenda.
Els personatges que hi apareixen són:
La representació compta amb un narrador que mentre va explicant la història, van apareixent els personatges que combinen danses diverses amb peces musicals composades especialment per a l'espectacle, les partitures de les quals són obra d'en Moisès Plana i la Bruna Anfruns.
L'aparició de Colla de Diables i Tabalers Foc i Ganxo esdevé un dels elements essencials durant la representació.
L'espectacle està basat, en gran part, en una llegenda antiga de Dionís Vilalta sobre els orígens del nom de la regió datada l'any 1950 i on també s'hi pot observar la peça escultòrica a la façana de l'església de la parròquia de Sant Hipòlit de Voltregà on apareix un drac amb unes ales enormes amenaçant la vila.
Observacions:
Autor i membre del Drac que Vol Tragar, Xevi Vigué (Idea Original)
Llibres editats: - La Maledicció de Cecília Autor Xevi Vigué, il·lustracions de Toni Soldevila Molas Edició 2012 Projecte Voltregà: Orìgens Centre d'Estudis del Voltreganès
- El Drac que Vol Tragar Un conte per descobrir la festa del Drac Vol Tragar de Sant Hipòlit de Voltregà. Autor Xevi Vigué, il·lustracions Roser Matas Primera edició: març 2022
Gimkana digital